Initiatiefnemer FOC Assen: Ik denk dat wij echt een toeristische attractie gaan creëren

ASSEN - De provincie praat vandaag over de komst van een Factory Outlet Center (FOC) naar Assen.
Het miljoenenproject kan alleen doorgaan als de provincie het FOC toestaat. Winkelcomplexen in weilanden mogen volgens de nieuwe provinciale omgevingsvisie niet.
Projectontwikkelaar Raymond Coronel vindt het een spannende dag. "Ik ben vandaag ook in Assen aanwezig. En ik ben benieuwd wat de mening van de politieke partijen hierover zal zijn."

Toeristische attractie

Tegenstanders van een outlet maken zich volgens Coronel terecht ernstige zorgen over leegstand en zien het outletcentrum als een bedreiging. "Maar ik hoop dat ook de kansen worden onderkend die er zijn ook. Met name de toeristische. Want het gebied bij Assen-Zuid is ook als toeristisch gebied bestempeld. Ik geloof dat wij echt een toeristische attractie gaan creëren daar", zegt Coronel.
De projectontwikkelaar is al jaren bezig een outletcenter naar Noord-Nederland te halen en de plek bij Assen-Zuid is volgens hem de ideale locatie.

Lees ook:
Provinciale politiek aan zet rond FOC Assen: Veel twijfels en vragen, maar 'ja' hangt in de lucht

Voorwaarden
Sommige politieke partijen willen dat er voorwaarden worden gesteld als het FOC er wel komt. Het gaat dan bijvoorbeeld om maatregelen als betaald parkeren en beperkte openingstijden. Volgens Coronel maakt dit het plan minder makkelijk. "Maar zoals we nu kunnen inschatten, zien we genoeg positieve punten om ermee verder te gaan."
Bovendien zal een outletcenter zeker aanslaan vermoedt Coronel. "Outletcentra zijn een succesvolle formule in heel Europa. Dat is het enige concept dat nog een beetje weerstand kan bieden aan het internet denk ik."

Niet definitief

Tijdens de bijeenkomst in Provinciale Staten wordt nog geen definitief besluit genomen over de komst van een FOC. Dat laat nog langer op zich wachten. "Volgens mij wordt op 13 juli in Provinciale Staten besloten of ze akkoord willen gaan. Als inderdaad wordt besloten dat het FOC er komt, duurt het nog wel even voordat de eerste schop de grond ingaat vanwege alle procedures, denkt Coronel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.