Ouders met kinderen melden zich bij de politie na vernielingen dierenpark

EMMEN - Een aantal ouders heeft zich met hun kinderen bij de politie gemeld om een verklaring af te leggen over de vernielingen in het oude dierenpark. Dat meldt de politie Zuidoost-Drenthe.
De politie kan nog niet zeggen wat zij met de vernielingen te maken hebben. Iedereen wordt gehoord en er worden nieuwe afspraken gemaakt om te bekijken of en wie er betrokken zijn bij de vernielingen.
Gisteren dook er een filmpje op op internet van de vandalen. In het oude park werd voor tonnen schade aangericht door vernielingen. De jongeren op het filmpje waren herkenbaar in beeld. Vanmorgen liet de politie weten dat aanhoudingen slechts een kwestie van tijd zouden zijn.
Nieuwe bestemming
Het voormalige dierenpark krijgt een nieuwe bestemming. Zo neemt kunstenaar Ingo Leth z'n intrek in het entree gebouw en het Biochron. Hij had net een deel van z'n schilderijen overgebracht, die zijn ook vernield. Hij heeft voor meer dan tienduizend euro schade.
Maatregelen
De gemeente kijkt welke schade wordt hersteld en welke niet. Er worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo gaat er elke nacht een hondenbrigade op het terrein patrouilleren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.