Van Nieff, Werkman en Bos naar FC Emmen? Dick Lukkien: Geen commentaaar

Koos Werkman in het shirt van zijn oude club ACV
Koos Werkman in het shirt van zijn oude club ACV
VOETBAL - FC Groningen-spelers Yoëll van Nieff en Henk Bos en HHC-verdediger Koos Werkman worden in verband gebracht met FC Emmen. Volgens de laatste berichten is de overgang van Van Nieff en Bos al vrijwel rond.
Maar zowel FC Emmen-directeur Wim Beekman als de nieuwe trainer Dick Lukkien willen niet op de namen ingaan. "Ik geef geen commentaar", aldus Lukkien.
De 22-jarige Van Nieff werd afgelopen seizoen verhuurd aan Excelsior, maar kwam al snel niet meer voor in de plannen van trainer Fons Groenendijk en speelde uiteindelijk maar heel weinig duels. Van Nieff heeft bij FC Groningen nog een doorlopend contract, maar gezien zijn perspectief wil hij graag opnieuw verhuurd worden. Bij FC Emmen kan hij dus herenigd met zijn vroegere trainer Dick Lukkien. Toch zijn er meer opties voor de linksbenige Groninger.
Henk Bos, die het afgelopen seizoen uitkwam in het elftal van Jong FC Groningen en vooral na de winterstop zeer goed speelde, kan ook naar FC Emmen. De 23-jarige middenvelder uit Stadskanaal kwam twee seizoenen geleden ook al uit voor de Drentse club. Samen met Arjen Hagenauw maakte hij toen de overstap, op huurbasis, van FC Groningen. Door blessures kwam hij destijds nauwelijks aan spelen toe.
De 25-jarige Koos Werkman is de derde speler die wordt genoemd als mogelijke versterking voor FC Emmen. De centrumverdediger speelt op dit moment voor HHC Hardenberg en promoveerde onlangs naar de 2e divisie. Voor zijn overgang naar de club in Overijssel (in 2014) kwam Werkman uit voor ACV, Harkemase Boys en de jeugd van FC Groningen. De nieuwe trainer van HHC, Joseph Oosting, hoopt dat Werkman niet vertrekt. "Ik hoop dat hij bij HHC blijft. Ik ken Koos nog van mijn periode bij ACV. Het is een uiterst bruikbare speler. Verdedigend sterk en bij standaardsituaties, aanvallend, een geweldig wapen."
Vanmiddag geeft FC Emmen in een persconferentie uitleg over de sportieve plannen van de club en 'er zal specifiek worden ingegaan op het vraagstuk hoe de club deze plannen in technische zin wil invullen', aldus het persbericht dat directeur Beekman verstuurde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.