ChristenUnie wil dat minister Kamp actie onderneemt in Steenbergen

Steenbergen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Steenbergen (Rechten: archief RTV Drenthe)
STEENBERGEN - De ChristenUnie in de Tweede Kamer wil dat minister Kamp van Economische Zaken de situatie in Steenbergen zo snel mogelijk oplost.
"Iedereen wacht op elkaar. Dus minister pak je verantwoordelijkheid", zegt fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Segers was vanmiddag op bezoek in Steenbergen en bekeek de schade die is ontstaan aan de huizen in het dorp.

Scheuren in huizen

Inwoners ontdekten in de winter van 2014 op 2015 scheuren in hun huizen. Het dorp ligt boven de gasopslag bij Langelo. Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van de NAM, bleek dat de gasopslag niet de oorzaak was.

Bewoners ontevreden

Bewoners zijn ontevreden over dat onderzoek en de NAM zei nader onderzoek toe, maar dat laat op zich wachten. De Nederlands Aardoliemaatschappij wacht op een beslissing van minister Kamp en de Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders.
"Het was een goed bezoek maar ook droevig. Inwoners moeten vechten om hun gelijk te halen en zo zou het niet moeten gaan", vertelt Gert-Jan Segers. Zijn partij wil dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer mondelinge vragen stellen. "Als dat niet doorgaat, dienen we de vragen schriftelijk in", aldus Segers.

Dezelfde rechten

De partij wil ook dat de inwoners rond de gasopslag bij Langelo dezelfde rechten krijgen als inwoners van Groningen. "Ook in dit gebied moet de bewijslast omgekeerd worden, zodat de NAM moet bewijzen dat de schade niet door hen is veroorzaakt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.