Van Velzen en Mooi Wark op TT Festival

ASSEN - Van Velzen, Mooi Wark, De Staat en Partysquad. Dat zijn de belangrijkste trekkers van het komende TT Festival in Assen.
Het festivalprogramma voor de editie van 2016 is zojuist officieel gepresenteerd in het Asser stadscentrum. Dat ging gepaard met ronkend motorgeweld.
Artiesten die de organisatie al eerder bekendmaakte, zijn: John Coffey en Memphis Maniacs. Verder komen de Rammstein-tributeband Feuerengel, The Dirty Daddies en de dj's Manuel & Geza. Op het Nederlandstalige podium staan onder meer Frans Duyts en Dennie Christian.

Vier dagen feest

Het TT Festival duurt dit keer vier dagen. Woensdag 22 juni is de aftrap en er is muziek en motorvermaak tot en met zaterdag 25 juni. De extra feestdag komt erbij, omdat de TT Races dit jaar voor het eerst op zondag worden verreden.

Elf podia

In totaal komen er negen vermaakpleinen en elf muziekpodia. Nieuw dit jaar zijn de podia op de Vaart, op een drijvend ponton en eentje aan de Oostersingel achter het Drents Archief. Ook de TT Talent Stage, voor regionale bands, is nieuw.
Meer dan tachtig artiesten zijn er nu bekend. Volgens de festivalorganisatie zijn er nog nooit zoveel muziekoptredens geweest.
Ook is er vier avonden motorvermaak. Zo wordt het TT Festival woensdagavond geopend met een Dragrace-demonstratie op de Vaart. Verder wordt de Weiersstraat omgetoverd tot een motormekka. In verband met de stunts daar en de veiligheid van het publiek heeft de organisatie dit jaar besloten hier betonblokken te plaatsen.

Reuzenrad op kop van de Vaart

De binnenstad krijgt tijdens het TT Festival ook een bijzondere stadsmarkering. De Mayatempel die er nu staat, maakt dan tijdelijk plaats voor een reuzenrad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.