Stelling: Gratis of niet, ik bepaal zelf wel of ik zonnebrandcrème smeer

Moet zonnebrandcrème gratis worden? (Rechten: ANP / Evert Elzinga)
Moet zonnebrandcrème gratis worden? (Rechten: ANP / Evert Elzinga)
ASSEN - Maak zonnebrandcrème gratis. Dat stelt een dermatoloog van het UMCG. Zeker voor risicogevallen moet het middel volgens hem worden vergoed om huidkanker tegen te gaan.
Vorig jaar kwamen er in Nederland ongeveer 53.000 huidkankerpatiënten bij. Dat is een toename ten opzichte van een jaar eerder.

Kanker voorkomen

Wanneer de overheid de crème gratis maakt, zijn sommige mensen misschien makkelijker over de streep te trekken om toch te smeren. Volgens de dermatoloog hoeft het verstrekken van de crème niet per se duur uit te vallen. In de toekomst worden dure behandelingen tegen huidkanker namelijk voorkomen, zegt dermatoloog Jorrit Terra tegen Dagblad van het Noorden.

Stelling

Zou u gaan smeren, of misschien nog meer gaan smeren als zonnebrandcrème gratis wordt? Of blijft het ieders eigen verantwoordelijkheid en hoeft de overheid zich er niet mee te bemoeien?
Leste ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Vorige week vrijdag vroegen wij u naar uw band met de politie. 'De politie is mijn beste vriend' luidde de stelling toen. Ruim 900 mensen brachten hun stem uit. Het merendeel, 54 procent, was het daarmee eens. Een kleine minderheid ziet de politie niet als een beste vriend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.