Inbrekers maken duurste fietsen buit uit winkel in Borger

Een zoekactie van de politie leverde niks op (Rechten: archief RTV Drenthe)
Een zoekactie van de politie leverde niks op (Rechten: archief RTV Drenthe)
BORGER - Minimaal vier fietsen zijn vannacht gestolen bij fietsenwinkel Egbert Egberts in Borger. Inbrekers richtten een ravage aan bij de zaak aan de Hoofdstraat. Ze gooiden de ruiten in om binnen te komen.
De schade loopt in de duizenden euro's, zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer. "Het gaat om topmerkfietsen van het duurdere segment die zijn meegenomen. Ze stonden verspreid door de zaak. Wij denken daarom dat het om een gerichte actie gaat."

Aangifte

Het exacte aantal gestolen fietsen is nog niet helemaal duidelijk. De eigenaar van de winkel maakt vandaag een inventarisatie en moet nog aangifte doen.

Glasgerinkel

Van der Meer: "De inbrekers hebben waarschijnlijk geprobeerd nog veel meer fietsen mee te nemen. Buiten voor de zaak lag nog een aantal fietsen en ook in de winkel, bij de deur. Ze zijn gestoord door de eigenaar, die wakker werd van glasgerinkel. Egberts zag de daders vluchten."

Zoekactie

De politie heeft vannacht meteen meerdere straten in Borger afgezet en onder meer met een hond naar de daders gezocht. De zoekactie leverde niks op.

Meerdere inbraken

Het komt volgens de politie de laatste tijd vaker voor dat fietsenwinkels worden beroofd van hun duurste merken. Onlangs gebeurde het ook in Doetinchem.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.