Tegenstanders windmolens naar Raad van State: Wij voelen ons de afvoerput van Emmen

EMMEN - Het EOP-Platform De Monden stapt naar de Raad van State om te voorkomen dat er zeventien windmolens aan de Pottendijk komen. "Wij voelen ons niet serieus genomen door de gemeente Emmen", aldus woordvoerder Wim Katoen.
Het college van B en W van Emmen maakte vandaag de verdeling van windmolens in de gemeente bekend. Er moeten 32 windmolens komen. De meeste daarvan wil het college op de locatie Pottendijk realiseren.
Het EOP-Platform De Monden, waarin meerdere dorpsverenigingen uit het Mondengebied verenigd zijn, noemt het besluit onacceptabel maar verwacht. "Het college had volgens mij het liefst alle windmolens op Pottendijk gehad", aldus Katoen. "Maar ik ben hoogst verbaasd dat het tuinbouwgebied in Klazienaveen is afgevallen, want uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat dat de beste locaties. Bovendien is daar draagvlak en hier niet."
Afvoerputje
Katoen voelt zich niet serieus genomen door het Emmer college. "In februari hebben wij een brief naar het college gestuurd met een aantal essentiële vragen. Daar kregen wij vorige week als antwoord op dat ze geen antwoord willen geven. We worden al belast met een lawaaisportcentrum, we zitten in het laagvlieggebied van straaljagers van Defensie en Heli Holland vliegt hier geregeld over met helikopters. We voelen ons de afvoerput van Emmen", aldus Katoen.
Evenredige verdeling
Met de gang naar de Raad van State hoopt het EOP-Platform De Monden af te dwingen dat er minder windmolens aan de Pottendijk komen. "We hopen dat er vijf of zes windmolens richting Klazienaveen gaan", zegt Katoen. "Ons argument is dat er een meer evenredige verdeling moet komen en dat het proces niet transparant is verlopen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.