Nieuwe opleiding gericht op gezond ouder worden

Nieuwe master Hanzehogeschool richt zich op gezond ouder worden  (Rechten: archief RTV Drenthe)
Nieuwe master Hanzehogeschool richt zich op gezond ouder worden (Rechten: archief RTV Drenthe)
GRONINGEN - De Hanzehogeschool begint komend studiejaar met de master Healthy Ageing Professional. Het doel van de masteropleiding is om nieuwe ideeën te bedenken die een gezond en lang leven stimuleren.
Dat meldt
.

Verandering in de zorg

Studenten worden opgeleid tot zogenoemde change agents: dat zijn werknemers in de gezondheidszorg die kunnen omgaan met alle veranderingen in de zorg. Zo komt er steeds meer nadruk op preventie, sport en bewegen en worden nieuwe technieken toegepast.

Problemen oplossen

De Hanzehogeschool werkt voor de master samen met zorginstellingen die tegen concrete problemen aanlopen. De studenten moeten daarvoor oplossingen bedenken. Een mogelijk voorbeeld is een nieuwe gezondheidscentrum in een achterstandswijk dat te veel tijd kwijt is met het aanvragen van subsidies. De masterstudenten kunnen daarvoor een beter businessplan maken.

Deeltijd

De opleiding kan ook in deeltijd worden gevolgd, zodat bijvoorbeeld verpleegkundigen of fysiotherapeuten naast hun werk deze master kunnen volgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.