Justitie eist werkstraf voor moeder met losse handjes

De officier van justitie eist een werkstraf voor de moeder (Rechten: archief RTV Drenthe)
De officier van justitie eist een werkstraf voor de moeder (Rechten: archief RTV Drenthe)
TYNAARLO - Tegen een 40-jarige vrouw uit Glimmen eist het Openbaar Ministerie veertig uur werkstraf voor het mishandelen van haar vier zoontjes. De vrouw zou de jongens vanaf 2008, toen ze 10, 8, 6 en 4 jaar oud waren, hebben geslagen.
Dit zou zijn gebeurd in de gemeenten Tynaarlo en Haren.

Vechtscheiding

In 2008 gingen de vrouw en haar man uit elkaar. “Dit leidde tot een jarenlange vechtscheiding, waarvan de kinderen de dupe van zijn geworden”, aldus de officier van justitie.

Mishandeling

In 2013 stapte de vader naar de politie. Hij meldde dat zijn ex de kinderen mishandelde. De kinderen zouden hem daarover hebben verteld. De twee oudste zoons zijn verhoord door de politie en verklaarden dat ze inderdaad waren geslagen.

Jeugdzorg

De moeder ontkent. Volgens haar was ze wel vaker boos op haar kinderen, omdat ze na de scheiding vaak ruzie hadden met elkaar. De kinderen werden onder toezicht gesteld van Jeugdzorg. Dat staan ze nog steeds. Volgens Jeugdzorg hadden ze een loyaliteitsconflict: ze hadden het idee dat ze moesten kiezen tussen hun vader en moeder.

Geen hoge straf

De officier van justitie vond een deel van de mishandelingen bewezen. Ze eiste bewust geen hoge straf. “Ik wil niet dat de kinderen het gevoel krijgen dat zij ervoor hebben gezorgd dat mama straf krijgt. Ze hebben al een loyaliteitsconflict, dat wil ik niet groter maken.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.