Drugsdealer uit Assen moet maanden de cel in

De man handelde onder meer in cocaïne (Rechten: pixabay.com)
De man handelde onder meer in cocaïne (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - Een 26-jarige man uit Assen moet de cel in voor handel in heroïne en cocaïne vanuit zijn huis. De rechtbank legde hem tien maanden cel op, waarvan vijf voorwaardelijk.
Volgens het Openbaar Ministerie handelde de man tussen april vorig jaar en februari in harddrugs vanuit zijn woning aan de Sluisstraat. De rechtbank vond de handel tussen april en december vorig jaar niet bewezen. De rechtbank gaat daarom niet mee in de eis van vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk.

Drugscircuit

De Criminele Inlichtingen Dienst kreeg meerdere tips over de man. Dat was voor de politie aanleiding om zijn woning in de gaten te houden. Het viel op dat veel mensen heel kort op bezoek kwamen. De politie herkende de bezoekers uit het drugscircuit. Ook verklaarden meerdere mensen harddrugs bij de man te hebben gekocht.

Inval

Bij een inval in de woning in februari, vond de politie onder meer heroïne, cocaïne en 1.200 euro cash geld. Ook lag er een telefoon met daarin veel nummers van drugsgebruikers. De Assenaar ontkende de handel. Wel zei hij zelf drugs te gebruiken. Naast zijn celstraf moet de man daarom ook behandeld worden voor zijn verslaving.
Ook moet hij zo'n 2.000 euro aan de staat betalen. Dat verdiende hij volgens de rechtbank met de drugshandel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.