Advocaat vader Sharleyne blij met onderzoek: 'Het OM heeft zijn plicht ernstig verzaakt'

HOOGEVEEN - Advocaat Liesbeth Poortman is blij met de uitkomst van het onderzoek van oud-rechercheur Dick Gosewehr en criminoloog Harrie Timmerman naar de dood van de 8-jarige Sharleyne.
Poortman verzoekt vanmiddag namens de vader van Sharleyne bij het Gerechtshof om heropening van de zaak. De vader vindt dat Justitie vorig jaar 'te snel en niet goed onderbouwd' de zaak seponeerde.
Gosewehr en Timmerman bekeken op verzoek van de vader het onderzoeksdossier over de dodelijke val van Sharleyne van flat De Arend in Hoogeveen. Zij concluderen dat haar dood een misdrijf is, onder meer omdat er in de hals van het meisje wurgsporen zijn aangetroffen. Volgens de twee is nieuw onderzoek nodig.
Fatsoenlijk onderzoek
"Het rapport onderschrijft de visie die wij al heel erg lang hebben op de zaak", reageert Poortman. "Dit ondersteunt mijn verzoek aan het hof om het Openbaar Ministerie te bevelen de zaak te heropenen en eindelijk eens fatsoenlijk onderzoek te doen. Het OM heeft de plicht om aan waarheidsvinding te doen en die plicht heeft het ernstig verzaakt."
Valreconstructie
Poortman wil onder meer dat er een valreconstructie komt, waarbij gekeken wordt naar de oorzaak van de val van Sharleyne. "Dan kun je met grote waarschijnlijkheid zeggen of het meisje door iemand anders naar beneden is gegooid of dat ze gesprongen is."
Puntbloedingen
Ook is het belangrijk dat de wurgsporen verder onderzocht worden, vindt Poortman. "Er zijn puntbloedingen aangetroffen in een van de ogen en de hals van het meisje. Die duiden op een verwurging. Volgens het kenniscentrum moet dat verder onderzocht worden, want bij hen is niet bekend dat door een val puntbloedingen kunnen ontstaan."
Poortman vindt dat de politie en het Openbaar Ministerie te laks zijn geweest in de zaak Sharleyne.
Het Gerechtshof doet binnen acht weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.