Seksclub Casa Grande Gieterveen weer open ondanks lopend onderzoek

Casa Grande in Gieterveen gaat weer open (Rechten: Van Oost Media)
Casa Grande in Gieterveen gaat weer open (Rechten: Van Oost Media)
GIETERVEEN - Seksclub Casa Grande in Gieterveen opent vandaag weer de deuren ondanks een nog lopend strafrechtelijk onderzoek.
De seksclub werd drie maanden geleden gesloten door burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze omdat er bij een inval misstanden waren geconstateerd.

Minderjarig

De politie verdenkt de 53-jarige eigenaar en de 53-jarige beheerster van Casa Grande van mensenhandel. In de club trof de politie twee minderjarige meisjes aan die illegaal in Nederland verbleven. Ook werd een meerderjarige illegale vrouw aangetroffen.

Blijven verdachte

De twee medewerkers van de seksclub werden na drie weken op vrije voeten gesteld. Ze zijn nog wel verdachte. Het strafrechtelijk onderzoek naar de misstanden bij Casa Grande is inmiddels afgerond en ligt ter beoordeling bij de officier van justitie. "Over deze zaak wordt binnenkort een beslissing genomen", aldus woordvoerder Manon Hoiting van het Openbaar Ministerie.

Vergunning

Ondanks dat er nog geen besluit is genomen of de twee worden vervolgd, mag de seksclub toch de deuren openen. "Ik heb voor drie maanden de vergunning ingetrokken en wacht nu het strafrechtelijk onderzoek af. Tot die tijd mag de club weer open", aldus burgemeester Van Oosterhout. "Mochten er opnieuw misstanden worden geconstateerd, dan sluit ik de club onmiddellijk."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.