'Oude verkeerstoren vliegveld Eelde moet naar Verkeerspark in Appelscha'

EELDE/WESTERBROEK - Staat de oude verkeerstoren van vliegveld Eelde binnenkort in het Verkeerspark in Appelscha? Het zou zo maar kunnen.
Het nieuws dat een oude verkeerstoren van vliegveld Eelde gratis wordt aangeboden op internet, maakt heel wat reacties los op sociale media.
De toren is van een tennisvereniging in Westerbroek. Maar die heeft nog maar twee leden en gaat stoppen. De vereniging wil daarom van de verkeerstoren af.
Verkeerspark
Verschillende mensen zeggen dat de verkeerstoren naar Appelscha moet. "Mooi als controletoren op het nieuwe Verkeerspark in Appelscha, van de Bikkel Groep", zegt Fred Kroeze op de Facebookpagina van RTV Drenthe.

Lees ook:
Verkeerspark Assen maakt doorstart in Appelscha
Jeroen Kolhoff van de Bikkel Groep, mede-eigenaar van het nieuwe Verkeerspark, ziet dat wel zitten. "Ik kreeg gisteren al een bericht van iemand doorgestuurd hierover en we vinden het interessant om te overwegen", aldus Kolhoff.
Kolhoff wil nog even uitzoeken welke kosten er bij komen kijken en neemt binnenkort mogelijk contact op met de huidige eigenaar van de toren.

Andere bestemmingen

Maar er zijn natuurlijk meer mogelijke bestemmingen voor de verkeerstoren. Rudi Gans ziet hem het liefst teruggaan naar Eelde. "Zou toch een geweldig project zijn om deze op de rotonde bij De Punt te zetten?", denkt Gans. "Het zou eeuwig zonde zijn als de snijbrander erin gaat."
En die snijbrander, dat is het lot van de verkeerstoren als niemand hem ophaalt. Het gevaarte staat nu een half jaar op Marktplaats. Er zijn vijf mensen langs geweest die interesse hebben, maar niemand zou de kosten van het vervoer en de vergunning kunnen betalen.

Lees ook:
Oude vluchttoren Eelde op Marktplaats: 'Anders gaat de snijbrander erin'
Naast een plek in het Verkeerspark of op een rotonde in De Punt, worden er meer ideeën geopperd. De verkeerstoren zou als theehuisje kunnen dienen of bijvoorbeeld als een boomhut voor kinderen. En er zijn mensen die vinden dat de toren in hun achtertuin niet zou misstaan.

Meer reacties op de Facebookpagina van RTV Drenthe:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.