Raad: uitstel voor bibliotheekplan Tynaarlo

Het gemeentehuis van Tynaarlo (Rechten: RTV Drenthe)
Het gemeentehuis van Tynaarlo (Rechten: RTV Drenthe)
VRIES - De bezuiniging op de bibliotheken in Tynaarlo moet een jaar worden uitgesteld, vinden de vier coalitiepartijen in de raad.
"We denken dat dit voorstel recht doet aan alle partijen", zegt VVD-fractievoorzitter Gezinus Pieters. De VVD is een van de partijen die het voorstel indient. "Het lijkt ons beter om nu niet met stoom en kokend water een beslissing te nemen waar we later spijt van krijgen", aldus Pieters.

Voorstel

Wethouder Miriam van Dijk zou tijdens de raadsvergadering van volgende week dinsdag met een plan komen, maar die datum haalt de wethouder niet. Vorige week leidde die mededeling tot onvrede bij verschillende raadsfracties.
Het college had een plan om de drie bibliotheken in de gemeente om te vormen tot uitleenpunten, maar de financiering is een probleem. Volgens het college omdat de provincie Drenthe minder subsidie geeft.

Uitstel

De bezuiniging op de bibliotheken een jaar uitstellen kost geld. Volgens de coalitiepartijen kunnen die kosten betaald worden uit een financiële meevaller die de gemeente dit jaar had. Leefbaar Tynaarlo komt volgende week ook met een voorstel om het bibliotheekplan uit te stellen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.