Hoeveel miljonairs wonen er in uw gemeente?

Zoek uit hoeveel miljonairs uw gemeente telt (Rechten: pixabay.com)
Zoek uit hoeveel miljonairs uw gemeente telt (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - De meeste miljonairs van onze provincie wonen relatief gezien in de gemeente Westerveld. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over 2014.
In Westerveld is 2,3 procent van de huishoudens miljonair. De Wolden doet het ook goed met 2,2 procent. De minste huishoudens die meer dan een miljoen euro bezitten, wonen in Assen, met 0,6 procent.
Bekijk hieronder hoeveel miljonairs in uw gemeente wonen:
Stijging
In bijna de hele provincie steeg het aantal miljonairs ten opzichte van de jaren ervoor. Daarmee doet Drenthe mee aan een landelijke trend. Hadden in 2006 nog iets meer dan 82.000 huishoudens een vermogen van één miljoen euro of meer, in 2014 waren dit er bijna 108.000. Dit komt neer op 1,4 procent van alle huishoudens.

Bloemendaal en Blaricum
De meeste rijken wonen in Bloemendaal en Blaricum: in deze gemeenten is circa één op de tien inwoners miljonair. Wassenaar en Rozendaal maken met meer dan vijf procent van de inwoners de top 5 compleet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.