Ouders in actie voor leerlingen praktijkschool Emmen

EMMEN - Ouders van leerlingen van de praktijkschool PRO Emmen komen in actie. Ze willen dat werkgevers weer automatisch extra ondersteuning krijgen als ze een leerling met een diploma van deze praktijkschool aannemen.
Sinds deze regel is afgeschaft lukt het maar weinig leerlingen om na hun opleiding werk te vinden.

Zorgen

Een van de ouders is Andrea Klein. Ze is bang dat haar zoon nooit werk zal vinden. "Ik maak mij heel erg zorgen," vertelt Klein. Ze kan zich heel erg goed voorstellen dat het heel frustrerend is voor haar zoon. "Je hebt er alles voor gedaan en straks wordt daar gewoon een streep doorgehaald."
Artiesten
De ouders schrijven samen met directeur Bert Vastenburg van PRO Emmen een brief aan staatssecretaris Jetta Klijnsma. Ook willen de ouders hulp van artiesten om het probleem onder de aandacht te brengen. "Ik denk dan aan Jannes, Bouke, Chris de Roo, misschien DJ Roy."

Langer naar school

Hoewel veel leerlingen eigenlijk al hun diploma hebben en aan het werk horen te gaan, blijft een groot aantal een jaar langer op de praktijkschool. De school maakt een uitzondering voor hen. "Als je namelijk dan thuis komt te zitten, dat geeft zo'n ontzettend vernietigende negatieve motivatie, dat je ze daarna bijna nooit meer aan het werk krijgt," aldus Vastenburg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.