Scheidsrechter verzint nieuwe regel: DSC'65 de dupe, maar overweegt beroep

DSC'65 - Pekelder Boys krijgt mogelijk nog een staartje
DSC'65 - Pekelder Boys krijgt mogelijk nog een staartje
VOETBAL - Het nacompetitietreffen tussen DSC'65 uit Dalerveen en Pekelder Boys kende een merkwaardige ontknoping en krijgt mogelijk nog een staartje. Nadat gisteravond ook de tweede wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel én de verlenging geen winnaar opleverde, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Van de eerste vijf penalties misten beide teams er één. Vervolgens liet scheidsrechter Henk Boland uit Darp niet penaltynemers nummer zes achter de bal plaatsnemen, maar moesten de eerste vijf spelers opnieuw opdraven.
"We vonden het ook al heel vreemd", aldus DSC'65-bestuurslid Derk Eising. "Uiteindelijk moesten de vijf strafschoppennemers ook nog aan een tweede en zelfs derde serie beginnen, want na tien strafschoppen stond het 8-8. Na 24 penalties won Pekelder Boys met 11-10. We hebben de scheidsrechter na afloop wel om uitleg gevraagd, maar volgens hem mocht hij zelf bepalen op welke manier de strafschoppenreeks plaatsvond."

"Geen commentaar"

Scheidsrechter Boland wilde na afloop geen commentaar geven op zijn beslissing. "Ik wil hierover eerst contact opnemen met de KNVB", aldus de arbiter.

Beroep?

Terwijl de spelers van Pekelder Boys feestvierden in de kantine van DSC'65, vanwege de prolongatie van het vierdeklasserschap, groeide de twijfel bij DSC'65. "We overwegen toch om in beroep te gaan", laat Eising weten. "We zullen de koppen bij elkaar moeten steken en dan een beslissing maken. Dit hebben wij ook nog nooit meegemaakt."

Wedstrijden hervatten bij 6e strafschop

Volgens de reglementen van de KNVB heeft scheidsrechter Boland in ieder geval foutief gehandeld. Het duel krijgt dus mogelijk nog een staartje en de kans is dan groot dat het duel wordt hervat bij de 6e strafschop.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.