DSC'65-trainer Meppelink: Ik dacht dat dit een nieuwe KNVB-regel was

VOETBAL - DSC'65-trainer Hendrie Meppelink had al 8 namen op papier gezet voor de penaltyreeks na afloop van het onbesliste nacompetitietreffen tussen zijn club en Pekelder Boys, toen scheidsrechter Boland uit Darp met een opmerkelijke beslissing kwam. Volgens de man in het zwart waren er van beide clubs maar vijf penaltynemers nodig.

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

"Ik vond het al vreemd, maar dacht dat het een nieuwe KNVB-regel was", aldus de trainer van DSC'65. "Ik had het in ieder geval nog nooit meegemaakt."
Arbiter Boland liet de eerste vijf penaltynemers na de eerste serie, die eindigde in 4-4, opnieuw opdraven voor de tweede serie. Nadat alle vijf hun tweede strafschop scoorden moesten ze voor de derde keer aan de bak. Bij de tweede strafschop in de derde serie ging het mis voor DSC'65. Thijs Meppelink, die in de wedstrijd nog fraai scoorde, miste. Feest bij Pekelder Boys en teleurstelling bij DSC'65.

"Hij vond het zo'n gedoe met al die wissels enzo.."

In de bestuurskamer sprak Meppelink de arbiter nogmaals aan over diens opmerkelijke beslissing. "Maar hij vond het zo'n gedoe, met al die wissels enzo. Dit was volgens hem prima."

"Beroep? Ik weet het niet"

Het bestuur van DSC'65 steekt vrijdagmorgen de koppen bij elkaar om te bepalen of de Drentse club al dan niet in beroep gaat. Trainer Meppelink twijfelt echter. "Ik weet het niet. We hebben op sportieve gronden verloren. Onze beste vijf penaltynemers hebben verloren van hun beste vijf. Maar ja, we staan reglementair gezien wel in ons recht. Ik hoor wel wat het bestuur wil.

Landelijke media

Als we in beroep gaan dan moeten we hoogstwaarschijnlijk de wedstrijd vanaf de 6e penalty hervatten. Dan haal je wel de landelijke media... Misschien moeten we het daar dan maar voor doen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.