VKW knalt Rolder Boys naar 2e klasse

VOETBAL - Rolder Boys had na de heenwedstrijd in Westerbork een uitstekende uitgangspositie in de eerste ronde van de nacompetitie, maar werd gisteravond op eigen veld afgeschoten door VKW. De Börkers gooiden in Rolde alle schroom van zich af en bliezen de thuisclub met liefst 1-7 van het veld. Rolder Boys degradeerde daardoor naar de 2e klasse en VKW mag in de finaleronde met LSC 1890 gaan uitmaken wie er promoveert naar de 1e klasse.
1e helft

In een levendige openingsfase kwam VKW na een klein kwartier verdiend op voorsprong via Gerard Brouwer. Op dat moment had het overigens al 0-2 kunnen staan voor de gasten, maar aan de andere kant had de ploeg van trainer Jan Wielink ook met 10 man op het veld kunnen en misschien ook wel moeten staan. Een zware overtreding van Durk de Jong op Danny Hingstman werd echter met geel in plaats van rood bestraft. Rolder Boys knokte zich terug in de wedstrijd en via Janko Dekker werd het na een half uur 1-1. Ferdi Hidding kreeg daarna twee dotten van kansen voor de thuisclub, maar VKW-keeper Ramon Nijland en de paal stonden succes in de weg. Pal voor rust
uit een vrije bal van Frits Vermeulen.

2e helft

Nadat Anjo Willems, kort na rust, een vrije bal van opnieuw Vermeulen promoveerde tot doelpunt knapte er iets bij Rolder Boys. VKW walste vervolgens, mede door grote fouten van Rolder Boys-keeper Jordi van der Veen, over de thuisclub heen. Roy Hutter scoorde de 1-4, Robert Veen was verantwoordelijk voor de vijfde treffer en daarna maakten Willems en Hutter hun tweede van de avond.

Reactie VKW-trainer Jan Wielink

"Rolder Boys hield ons afgelopen zondag in de race. Als het in Westerbork 0-3 of 0-4 was geworden dan hadden we zelfs niet mogen klagen. Nu hadden we nog kans en die kans hebben we fantastisch gegrepen", aldus een zeer tevreden VKW-trainer Jan Wielink.

Jan Korte: "Met Anjo Willems in de spits waren we niet gedegradeerd"

Zijn collega van Rolder Boys, Jan Korte, was na afloop heel realistisch. "Natuurlijk hadden we het zondag moeten beslissen. Ook vanavond hadden bepaalde momenten ook onze kant op kunnen vallen. Dat gebeurde niet. Dat we uiteindelijk worden afgeschoten neem ik de jongens niet kwalijk. Dat is ook een beetje inherent aan de teleurstelling. Of we degradatie hadden voorkomen als wij de beschikking hadden over VKW-spits Anjo Willems? Ja, honderd procent."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.