Stelling: Ik kan prima fietsen en bellen tegelijk

Fietsen en bellen zou weleens bestraft kunnen worden (Rechten: Pixabay.com)
Fietsen en bellen zou weleens bestraft kunnen worden (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - Het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets wordt misschien verboden, dat heeft verkeersminister Melanie Schultz laten weten.
Bij ongelukken met fietsers is een mobiele telefoon vaak de oorzaak. Uit Nederlands onderzoek in 2014 bleek dat smartphonegebruik een rol speelt bij een op de vijf fietsongelukken waarbij een jongere betrokken is.
Eerder is geprobeerd om het gedrag van jongeren te veranderen, zodat ze niet meer zouden bellen en appen op de fiets. "Een oproep tot gedragsverandering in deze leeftijdsgroep 12-21 jaar blijkt niet te werken. Ze luisteren simpelweg niet", zegt Schultz in het AD.
Volgens een woordvoerster van minister Schultz kan gevaarlijk gedrag op de fiets al worden bestraft onder de Wegenverkeerswet. In de praktijk gebeurt dat bijna niet, omdat handhaving erg lastig is.
Vindt u dat fietsen en bellen bestraft moet worden? Of kunt u prima fietsen en bellen tegelijk?

Leste ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren luidde de stelling: De PvdA probeert over de rug van de werkgevers in een goed blaadje te komen. 750 mensen brachten hun stem uit. Ruim 73 procent was het eens met de stelling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.