Dieseldief uit Assen een week de cel in

Een 46-jarige dieseldief uit Assen moet een week de cel in (Rechten: RTV Drenthe)
Een 46-jarige dieseldief uit Assen moet een week de cel in (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN/BEILEN - Een 46-jarige man uit Assen verdwijnt een week lang achter slot en grendel voor het stelen van 50 liter dieselolie.
In de nacht van 23 op 24 december haalde de man diesel uit een geparkeerde vrachtwagen bij Beilen. De chauffeur, een oude bekende van de man, betrapte hem, maar schakelde niet de politie in.

Oude bekende

De verdachte vertelde hem dat het hem financieel tegen zat. Aanvankelijk liet de chauffeur de man zijn gang gaan, maar eenmaal thuis maakte hij toch melding van de diefstal bij zijn werkgever. Die deed aangifte.

Toestemming

In de rechtszaal verklaarde de dieseldief dat hij toestemming had gekregen van de chauffeur. Maar dat bleek volgens de rechter niet uit de politiedossiers. "Bovendien is de vrachtwagen niet in bezit van de chauffeur maar van het bedrijf waar hij voor werkt. Hij kon u niet eens toestemming geven om de diesel af te geven", zei de rechter.
Aangezien de man eerder met justitie in aanraking is geweest, vond de rechter een taakstraf niet meer op zijn plaats. Ook moet hij 47 euro, de waarde van de gestolen brandstof, terugbetalen aan de eigenaar van de vrachtwagen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.