Huisdieren eindigen steeds vaker in een urn

SMILDE - Aan de tijd dat Poekie of Banjer na het overlijden ergens in de tuin onder de zoden wordt gestopt, lijkt een eind te komen. Drentse baasjes kiezen er steeds vaker voor om hun huisdier te laten cremeren.
Zo heeft dierencrematorium Majesta in Smilde heeft het erg druk. Het verzorgt iedere week de uitvaart van zo'n vijftig dieren.

Afscheid

Wendy van Dooijeweerd van Majesta denkt dat mensen het steeds belangrijker vinden om goed afscheid te nemen van een dier. "Dan laat je het niet zomaar achter bij de dierenarts. Begraven in de tuin is ook een hele waardige manier, maar niet iedereen kan het emotioneel aan om een gat te graven en daar dan een monumentje van te maken."

Allerlei dieren

Het vaakst worden honden en katten gecremeerd, maar ook reptielen en fretten. Het kleinste dier dat Majesta ooit gecremeerd heeft is een Russische dwerghamster. Maar het blijft niet alleen bij relatief kleine dieren, ook paarden en pony's kunnen in een urn mee naar huis.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.