Beachvolleyballer Varenhorst finalist in Moskou

varenhorst (links) en Nummerdor (Rechten: Nevobo)
varenhorst (links) en Nummerdor (Rechten: Nevobo)
BEACHVOLLEYBAL - Christiaan Varenhorst uit Valthermond en zijn beachvolleybalpartner Reinder Nummerdor hebben de finale bereikt van het grandslamtoernooi in Moskou.
Het als vijfde geplaatste koppel was in de halve finale te sterk voor de hoger ingeschaalde Amerikanen Jacob Gibb en Casey Patterson: 17-21, 21-16 en 15-13. Gibb en Patterson waren als tweede geplaatst in de Russische hoofdstad.
"We hebben enorm veel achter gestaan, maar we bleven maar doorgaan en doorgaan", zei Nummerdor. "Constant waren we bezig met het wegwerken van een achterstand en dat hebben we prima gedaan. We hadden het in de poulefase ook al zwaar en spelen hier veel driesetters."
Nummerdor en Varenhorst hadden eerder op de dag in de kwartfinale het Nederlandse onderonsje met hun trainingsmaten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gewonnen: 21-17 en 26-24. In de finale staan ze morgen in het Russische zand tegenover Alison Cerrutti en Bruno Oscar Schmidt, de Brazilianen die in Moskou als eerste zijn geplaatst. Dat topduo rekende in de halve finale af met het Poolse koppel Bartosz Losiak/Piotr Kantor (21-19 en 21-14).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.