ACV'er Popovic: van held naar schlemiel

VOETBAL - Hij was gisteren zonder twijfel de meest besproken speler in Katwijk aan de Rijn, ACV-speler Yoran Popovic. Voorafgaand aan het duel had iedereen het over zijn aanstaande overstap van de club uit Assen naar FC Groningen A1.
Na zijn directe rode kaart, in de twintigste minuut, groeide het ongeloof, de frustratie en de boosheid richting het 17-jarige talent.
'Speler greep in mijn kruis'
"Uiteindelijk blijkt die rode kaart bepalend", erkende Popovic schuldbewust. "Het was dom van me, al kan ik me het niet exact herinneren wat er gebeurde."
Popovic vervolgt: "Die speler greep in mijn kruis en liet maar niet los. Ik rukte me los en daarbij gooide ik mijn been naar achteren. Volgens de scheidsrechter was het natrappen en moest ik vertrekken."
'Ik kan hem wel in bescherming nemen. maar dat doe ik niet'
Ook de ploeggenoten van Popovic waren bikkelhard in hun commentaar. Angelo Cijntje, die zijn laatste wedstrijd voor ACV, speelde, was duidelijk: "Ik kan hem wel in bescherming nemen, maar dat doe ik niet. Hij moet zich gewoon niet laten provoceren. Of je nu 17, 27 of 37 bent... je weet dat dit een rode kaart oplevert."
Ook Haaye Feenstra was helder. "Uiteindelijk kost die actie ons de promotie naar de derde divisie. Het is voor Yoran een leermoment, ongetwijfeld. Natuurlijk is het dom van Yoran, dat weet hij zelf ook. Maar aan de andere kant heeft hij er met zijn goals ook voor gezorgd dat we de nacompetitie hebben gehaald."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.