TEVV krijgt pak slaag en lijkt zeker van degradatie: 'Schande in blokletters'

TEVV verloor met 7-0 in Leeuwarden
VOETBAL - De voetballers van eersteklasser TEVV hebben vandaag een pak slaag gekregen op het veld in Leeuwarden van tweedeklasser LAC Frisia 1883.
De ploeg van trainer Hans Kamphuis verloor met 7-0 de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie om lijfsbehoud in de eerste klasse.
Hierdoor lijkt handhaving in de eerste klasse onmogelijk: "Dat is duidelijk", aldus een teleurgestelde Kamphuis na afloop. "Het is een schande in blokletters."

Gehavend
Na de uitschakeling van Roden in de eerste ronde, kwam TEVV gehavend aan in Leeuwarden met slechts twaalf spelers. Toch speelde de ploeg uit 2e Exloërmond aardig en kreeg in de dertiende minuut een goede kans, maar de kopbal ging net over. "Daarna moest een van onze beste spelers het veld geblesseerd verlaten en moest onze reservekeeper als veldspeler het veld in," zegt Kamphuis.
Daarna werd de thuisploeg gevaarlijk en na drie grote kansen viel de 1-0 in de 23e minuut vanuit een counter. Tien minuten later verdubbelde Frisia de voorsprong: 2-0. Voor rust viel de 3-0.
Donderpreek
Na een donderpreek van Kamphuis ging TEVV aardig de tweede helft in tot de 50e minuut, toen een doelpunt van Frisia werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna werd TEVV zwakker en wisten de Leeuwarders in korte tijd twee keer het net te vinden: 5-0.
TEVV-doelman Wim Kok probeerde in de 87e minuut verdere schade te beperken en pareerde een inzet van Frisia, maar vanuit de rebound viel de 6-0. Twee minuten later bepaalde de Friese ploeg de eindstand: 7-0.