Podiumplaatsen Drentse atleten bij Drenthe marathon

ATLETIEK - Jan Venhuizen en Bertha Bruggenkamp hebben het podium gehaald tijdens de Drenthe Marathon in Klazienaveen. Venhuizen deed dat bij de hele marathon in een tijd van 2 uur, 45 minuten en 44 seconden. Bruggenkamp liep de halve marathon in een tijd van 1 uur, 30 minuten en 29 seconden..
Kenianen heersen op marathon

De marathon bij de mannen werd zoals verwacht gedomineerd door de Kenianen. Na ruim 42 kilometer kwam David Rutch als eerste over de streep in een tijd van 2 uur, 16 minuten en 59 seconden. Hij bleef daarmee acht seconden verwijderd van het parcoursrecord. Zijn landgenoot Dickson Terer kwam precies 1 minuut en 1 seconde later over de finish en werd tweede. De winnaar van vorig jaar Antony Ndungu Mugo stapte tijdens de wedstrijd uit met een blessure.

Tsjechische dames pakken belangrijkste prijzen

Bij de dames ging de overwinning op de marathon naar de Tsjechische Tereza Zuzankova in een tijd van 2 uur, 56 minuten en 25 seconden. Haar landgenote Radka Churanova kwam aan de streep 1 minuut en 58 seconden tekort en werd tweede.

Internationaal podium op halve marathon

De snelste bij de mannen op de halve marathon was Mathew Kosgei uit Kenia in 1 uur, 11 minuten en 16 seconden. De Nederlander Helder Ferreris uit Amstelveen werd tweede op vier minuten. Derde werd de Belg Tomas Valcke in 1 uur, 16 minuten en 33 seconden.

Bertha Bruggenkamp in goed gezelschap

Bij de dames ging de winst op de halve marathon naar de Keniaanse Faith Kipkemoi. Zij noteerde een tijd van 1 uur, 25 minuten en 27 seconden. De Tsjechische Lenka Sibravova finishte 4 minuten en 11 seconden later als tweede. Daarmee bleef ze Bertha Bruggenkamp vijftig seconden voor op deze afstand.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.