SVBO wint maar verzuimt afstand van FVC te nemen

VOETBAL - SVBO won de eerste wedstrijd in de nacompetitie met 2-1 van FVC. De Barger-Oostervelders waren de bovenliggende partij, kregen voldoende kansen, maar waren slordig in de afronding. In blessuretijd scoorden de Friezen de belangrijke tegentreffer.

Het weinige publiek zag vanaf de eerste minuut een heerlijke wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten. Het eerste gevaar kwam uit een tweetal corners van SVBO, maar ook FVC was in de beginfase een paar keer gevaarlijk.

Voorsprong

Na ruim een kwartier spelen kwam SVBO op voorsprong. Robin Heijne gaf de bal, uit de derde corner voor SVBO, het laatste zetje. Voor rust kreeg de thuisploeg nog een paar aardige kansen, maar gescoord werd er niet.
In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd niet. SVBO was de bovenliggende partij en had pech dat een snoeihard schot van Patrick Eberhard op de lat uiteen spatte.

Trefzeker

Eberhard was in de 73ste minuut wel trefzeker. Hij kopte een voorzet van invaller Sam Spaans prachtig binnen. In de slotfase kreeg een andere invaller, Quentin Brands nog een goede kans, maar in blessuretijd kreeg SVBO de deksel op de neus. Jeffrey Hollander schoot de bal, uit een moeilijke hoek, prachtig binnen.

Return

Trainer Rolf Veneboer baalde na afloop van de vele gemiste kansen, maar houdt vertrouwen in de return. "Donderdag moeten we het maar op het slechte kunstgras van FVC laten zien. Maar tegen Orion hebben we laten zien dat we op een slecht kunstgras goed uit de voeten kunnen." De return in Leeuwarden begint donderdag om 19:30 uur.