vv Gieterveen na vijftien jaar terug in vierde klasse: 'Ik heb al gebeld dat ik niet thuiskom vannacht'

VOETBAL - Het heeft vijftien jaar geduurd, maar vv Gieterveen is terug in de vierde klasse.
De ploeg van trainer Aryan Doldersum won de tweede wedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie van PJC uit Nieuwe-Pekela met 3-0. De heenwedstrijd won PJC nog met 2-1. Daarmee is promotie voor de voetballers uit Gieterveen een feit.

'Nog nooit zoveel mensen in Gieterveen gezien'

"Het is nu een grote puinhoop hier. Ik heb nog nooit zoveel mensen op het dorp Gieterveen gezien, het gaat behoorlijk los hier. Ik heb zelf al naar huis gebeld dat ik niet thuiskom vannacht", lacht de trainer.

'Volledig terecht, absoluut.

"De eerste helft was nog vrij spannend, omdat we laat op de 1-0 kwamen", aldus Doldersum. "PJC kwam toen ook voetballend sterk voor de dag. Zij hebben ook een aantal ex-betaald voetbal spelers. Op een gegeven moment zakten zij terug en dan win je met 3-0, dat is volledig terecht, absoluut." Maarten Mulder was twee keer trefzeker, Rideon de Vries was verantwoordelijk voor het andere doelpunt.

'Ik heb me moeten laten informeren'

Een historische overwinning voor de ploeg van Doldersum vandaag: "Ik heb me ook moeten laten informeren dat het vijftien jaar geleden was dat Gieterveen promoveerde." En de spelersgroep heeft volgens Doldersum, die volgend jaar het eerste elftal van Weiteveense Boys traint, goede papieren in de vierde klasse. "Als ik nu zie wat voor jonge groep het is, met jongens van 21, 22 jaar. Die moeten makkelijk zeven of acht jaar nog mee kunnen. En over het algemeen is het zo dat naarmate je hoger komt te spelen, het voetballend makkelijker wordt. Ze hebben goede kansen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.