VKW niet goed, maar start finale om promotie met zege

VOETBAL - In de eerste finalewedstrijd voor een plek in de 1e klasse heeft VKW op eigen veld een nipte zege geboekt op LSC 1890 uit Sneek. De Börkers wonnen, het overigens povere duel, met 1-0. De pas 17-jarige Jonas Nijland werd de matchwinner.
"Deze zege zegt nog niets. We winnen dan wel, maar het had ook gewoon 0-1 kunnen worden vandaag", aldus Nijland.
Geen kopie van donderdag in Rolde
Het thuispubliek kwam vol verwachting naar sportpark 'De Perkenslag'. Het vertrouwen na de 1-7 zege bij Rolder Boys was vanzelfsprekend groot. Maar net als het veld was ook het spel geen schim van de confrontatie van vier dagen geleden. Op het stroeve, pollige en veel te hoge gras was goed voetballen nauwelijks mogelijk en dat gebeurde dan ook niet.
Treffer
De Friezen, die in de vorige ronde Valthermond elimineerden, waren gevaarlijker maar faalden in de afronding. VKW was wat dat betreft een stuk slagvaardiger. De eerste echte kans leverde meteen een treffer op. Een voorzet van Gerard Brouwer werd, na een fraai overstapje van Anjo Willems, onhoudbaar ingeschoten door Jonas Nijland. Nijland kreeg een basisplek omdat Durk de Jong ontbrak vanwege een schorsing en diens vervanger, Antonio Fernandezs Costa Neto te laat arriveerde op het sportpark omdat hij in de file stond.
Willems dichtbij de 2-0
Kort voor rust was Anjo Willems dichtbij de tweede VKW-treffer, maar zijn inzet na wederom een fraaie pass van Brouwer ging een metertje langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarvoor keerde Ramon Nijland overigens nog een kopbal van Patrick Zijda, de spits van LSC 1890.
Blessure Nijland
De tweede helft was qua voetbal nog minder dan de eerste. Treffers bleven uit. LSC 1890 bleef vrij ongevaarlijk en kort voor tijd zag VKW nog een goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Ramon Nijland stond op dat moment al onder de douche. De keeper raakte bij een botsing geblesseerd aan zijn enkel. Zijn vervanger, de 18-jarige Martijn Mulder moest in het laatste half uur één keer echt aan de bak bij een vrije bal van Andy de Vries die hij met wat moeite keerde.
Volgende week zondag is in Sneek de return.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.