Tweevoudig wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings: Het is een droom

MOTORCROSS - "Dat is dan een droom die waarheid wordt", zegt tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, over de kans dat de Motorcross of Nations in 2018 op het TT-circuit van Assen wordt verreden.
"Het is dé wedstrijd van het jaar waarbij alle toppers van de wereld komen. Het is net als bij de Olympische Spelen één wedstrijd, één momentopname en daar komt gigantisch veel publiek op af", zegt Herlings die staat te trappelen van ongeduld.
"Als je dan in eigen land, op eigen terrein mag rijden op een zandbaan, waar we in Nederland heel goed in zijn, kun je misschien na al die jaren eens voor de overwinning rijden", aldus Herlings.

Landenwedstrijd

De Brabander legt uit hoe het in z'n werk gaat. "Het is een landenwedstrijd waarvoor de beste drie rijders per land van start gaan. Je hebt dan een MXGP-wedstrijd, een MX2-wedstrijd en voor die laatste wedstrijd mag je zelf kiezen in welke klasse je start. Je rijdt alledrie twee manches. Zo krijg je zes resultaten, waarbij je het slechtste resultaat mag je schrappen. En zo kom je tot de winnaar."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.