Kans op zware buien in Drenthe

Archieffoto van onweer boven Assen (Rechten: Dennis Veninga)
Archieffoto van onweer boven Assen (Rechten: Dennis Veninga)
ASSEN - In Drenthe is vanmiddag en vanavond kans op zware buien.
"In de vochtige lucht kunnen stevige buien ontstaan, met hagel, onweer en windstoten. Het zijn buien, dus het is de vraag hoe ze zich ontwikkelen en waar ze in Drenthe vallen", vertelt RTV Drenthe-weerman Klaas Karssen.
Update 17.30 uur: Inmiddels is code oranje van kracht in Drenthe.

Code geel

Het KNMI heeft in verband met de verwachte weersomstandigheden code geel afgegeven. Die code geldt van 15.00 tot 1.00 uur.
Volgens Karssen kan vanavond nog een bui vallen, maar wordt het later droog. De ANWB meldt dat het weer ook kan zorgen voor extra drukte op de weg. "Daar waar het flink regent, zijn de files een stuk langer", aldus de ANWB.

Morgen droog

Morgen verwacht weerman Klaas Karssen geen buien meer. "Flink wat zon, stapelwolken en het wordt 23 tot 25 graden. Het is lekker droog en er staat een matige wind uit het zuidoosten."
Tot en met zaterdag blijft het zonnig, maar is er ook kans op wolkenvelden. Volgens Karssen kan van tijd tot tijd een bui vallen en wordt het overdag 20 tot 23 graden.
Meer over het weer op: rtvdrenthe.nl/weer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.