Nog geen duidelijkheid over bekostiging volwaardige rechtbank

De rechtbank in Assen (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
De rechtbank in Assen (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
ASSEN - Het is nog niet duidelijk hoe het kabinet extra middelen vrijmaakt om zeven rechtbanken, waaronder de rechtbank in Assen, volwaardig open te houden.
Er werd verwacht dat de voorjaarsnota, die vrijdag werd gepresenteerd, duidelijkheid zou geven over de financiële onderbouwing om de rechtbanken volwaardig open te houden, maar die duidelijkheid kwam er niet.


Motie Oskam
Eind vorig jaar nam de Tweede Kamer de motie van Peter Oskam (CDA) aan, nadat er veel te doen was over het meerjarenplan. Deze motie werd door een ruime meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen.

'Spijtig'

De minister werd opgeroepen in de Voorjaarsnota voldoende middelen beschikbaar te stellen om de rechtbanken in Assen, Almelo, Lelystad, Alkmaar, Zutphen, Maastricht en Dordrecht volwaardig open te houden, 'zonder leegstand te financieren'.Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, noemt het 'spijtig' dat het kabinet de Voorjaarsnota niet heeft aangegrepen om helderheid te scheppen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.