KNVB erkent fout bij strafschoppen DSC'65, uitslag blijft wel staan

De KNVB geeft haar fout toe, maar de nederlaag voor DSC'65 blijft staan
De KNVB geeft haar fout toe, maar de nederlaag voor DSC'65 blijft staan
VOETBAL - De uitslag van het nacompetitieduel tussen DSC'65 en Pekelder Boys, die afgelopen donderdag na een merkwaardige penaltyserie werd beslist, blijft gehandhaafd. De KNVB heeft dat vanmiddag aan de club uit Dalerveen laten weten.
"Volgens de KNVB zat de scheidsrechter fout, maar hadden we in de penaltyreeks wel gelijke kansen", aldus een enigszins teleurgestelde DSC'65 vice-voorzitter Bert Galema uit.
Nadat donderdagavond ook de tweede nacompetitiewedstrijd tussen DSC'65 en Pekelder Boys, (voor een plek in de 4e klasse) eindigde in een 1-1 gelijkspel en de verlenging geen winnaar opleverde, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Van de eerste vijf penalty's misten beide teams er een. Daarna liet scheidsrechter Henk Boland uit Darp niet penaltynemers nummer zes achter de bal plaatsnemen, maar moesten de eerste vijf spelers opnieuw opdraven.
DSC'65-trainer Hendrie Meppelink vroeg de arbiter na het duel om opheldering. "Hij vond het zo'n gedoe met al die wissels enzo..Dit was volgens hem prima."

Toch nog een herkansing voor DSC'65

Door de beslissing van de KNVB blijft Pekelder Boys vierdeklasser en heeft DSC'65 nog een extra kans om ook het vierdeklasserschap veilig te stellen. In een uit- en thuisduel moet de club uit Dalerveen dan zien af te rekenen met Blauw Geel'15 uit Groningen, de ploeg die het afgelopen seizoen een periodetitel pakte in de vijfde klasse.

'Dit overkomt ons niet weer'

Voorzitter Galema heeft vertrouwen in een goede afloop. "Onze spelers gaan zich opladen voor die dubbele ontmoeting, die donderdag en zondag wordt afgewerkt. En als het weer op strafschoppen uitdraait, dan weten we in ieder geval hoe het niet moet."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.