Rustige actie tegen windmolens Emmen: 'We spelen niet op de man'

Wethouder René van der Weide in een felle discussie (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
Wethouder René van der Weide in een felle discussie (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
EMMER-COMPASCUUM - Verhitte discussies en uiteenlopende standpunten waren er zeker, maar de inloopavond over windmolens in de gemeente Emmen in zaal Bentlage in Emmer-Compascuum verliep vanavond rustig.
"We spelen het niet op de man", aldus Rik van Breda van de actiegroep Pottendijk Windmolenvrij.
Tegenstanders met witte T-shirts
Met die man doelt Van Breda op wethouder René van der Weide. Die had tot een half uur voor het eind van de bijeenkomst een rustige avond. Maar toen kwamen de tegenstanders in witte T-shirts naar binnen om met de wethouder in discussie te gaan.
Drie locaties
Van der Weide verdedigde opnieuw het collegevoorstel aan de gemeenteraad om de windmolens in Emmen op drie locaties neer te zetten: zeventien in het gebied Pottendijk, zeven langs de N34 en acht bij de Zwartenbergerweg. "Al met al geeft dat de minste overlast."
Overloopgebied
Rik van Breda is er niet gerust op. "Er zijn signalen dat er aan de Zwartenbergerweg geen acht molens kunnen komen. Ga er maar van uit dat ze die dan extra bij Pottendijk willen plaatsen, dat is het beoogde overloopgebied."
Van Breda geeft de strijd nog niet op. "Niets doen helpt ook niet, daarom zijn we hier. De gemeenteraad beslist. We hopen dat ze daar nog op andere gedachten komen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.