Basisschool in Hoogeveen zet streep door sportdag door gebrek aan beschikbare ouders

De Regenboog in Hoogeveen (Rechten: Google Streetview)
De Regenboog in Hoogeveen (Rechten: Google Streetview)
HOOGEVEEN - Kinderen van basisschool De Regenboog in Hoogeveen kunnen morgen niet meedoen aan de gemeentelijke sportdag. Reden: er zijn te weinig ouders beschikbaar als begeleider.
"Het is voor het eerst in het bestaan dat dit gebeurt. Het is jammer", zegt directeur Bert Nijmeijer. De sportdag toch laten doorgaan is geen optie, omdat het onverantwoord zou zijn om met te weinig begeleiders mee te doen.


Druk te groot

Volgens de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) wordt de druk op ouders te groot. In het
Algemeen Dagblad
zegt de AVS dat de hulpvraag aan ouders uit nood is geboren, omdat scholen te weinig geld hebben.
Toch zit het met de ouderparticipatie bij De Regenboog in Hoogeveen wel goed, vindt directeur Nijmeijer. Hij hoopt dan ook dat het niet laten doorgaan van de sportdag een uitzondering is.

'Genoeg geld'

Wel merkt Nijmeijer, net als andere scholen, dat ouders het zelf ook druk hebben en dus niet volop beschikbaar zijn. Dat ouders taken op zich moeten nemen, omdat scholen te weinig geld hebben, bestrijdt het ministerie van Onderwijs overigens. Een woordvoerder zegt in het Algemeen Dagblad dat scholen genoeg geld krijgen om aan de wettelijke taken te kunnen voldoen.
De kinderen in Hoogeveen bevinden zich morgen dus niet tussen de andere scholen op het sportveld, maar zitten gewoon met de neus in de boeken. "Natuurlijk zijn de leerlingen teleurgesteld. Maar we proberen nog wel een extra momentje gymnastiek in te plannen", aldus Nijmeijer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.