Parkeerplaats op Stadsbroek gesloten tijdens avondvierdaagse Assen

ASSEN - De parkeerplaats op het Stadsbroek bij De Bonte Wever in Assen is dit jaar tijdens de avondvierdaagse gesloten. Dit om de chaos van een jaar geleden te voorkomen. De parkeerplaats bij de Bonte Wever is wel bereikbaar voor zwembad- en hotelgasten.
Nadat
noodweer uitbrak, ontstonden er gevaarlijke verkeerssituaties bij De Bonte Wever. Auto's moesten vanaf het Stadsbroek door de route rijden, terwijl de intocht nog bezig was. De politie riep mensen toen op vooral niet met de auto te komen, omdat het verkeer dat niet toeliet.

Veilige doorstroom

Wandelvereniging De Zwaluwen, die de avondvierdaagse organiseert, meldt dat behalve de parkeerplaats bij De Bonte Wever, ook de Hoofdlaan vanaf de Rondweg is afgesloten. De organisatie wil dat dit leidt tot een veilige doorstroom van voetgangers en fietsers.

Provinciehuis of Vincent van Gogh

Deelnemers wordt opgeroepen zo veel mogelijk met de fiets te komen. Mensen die toch met de auto willen, kunnen parkeren bij het provinciehuis of bij de school Vincent van Gogh, locatie Salland.
Volgens Roelien Jans van de organisatie wordt er voor mensen met een handicap gekeken naar een locatie dichter bij de startplaats, waar zij de auto kunnen parkeren. De informatie daarover wordt later vandaag bekend gemaakt.
De avondvierdaagse in Assen begint dinsdag om 18.00 uur. Vrijdag beginnen de deelnemers een uurtje later.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.