Cel- en werkstraf voor geweld bij Emco en sociale dienst Emmen

De rechtbank in Assen (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
De rechtbank in Assen (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
ASSEN - Voor mishandeling van een beveiligster van de sociale dienst in Emmen en mishandeling van een Emco-medewerkster is een 45-jarige man veroordeeld tot tachtig uur werkstraf.
Daarbij kreeg hij een maand voorwaardelijke celstraf. De man uit Emmer-Compascuum kreeg de straf ook voor bedreiging van een man die hij bij de Emco tegenkwam.

Gebroken arm

Het geweld bij de Emco in Emmen gebeurde in juni 2013. Een vrouwelijke medewerker kwam af op een opstootje, waarbij de Emmer-Compascuumer betrokken was. Toen ze hem probeerde te kalmeren, pakte hij haar onder de oksels en gooide hij haar op haar zij op de grond. De vrouw liep een breuk in haar arm en schouderletsel op, waar ze nog steeds last van heeft. De rechter vindt dat de agressieve man haar ruim 2.000 euro schadevergoeding moet betalen.
Een man die bij de Emco op bezoek was die dag, werd door de Emmer-Compascuumer bedreigd. Hij riep dat hij een breekijzer uit zijn auto zou halen en de man daarmee zou aftuigen.
Noodknop
Het incident bij de sociale dienst aan de Verlengde Spoorstraat gebeurde in juli vorig jaar. Toen de man naar binnen wilde en de beveiligster dat weigerde, kreeg ook zij ervan langs. Hij sloeg haar en trok de vrouw aan het haar. Doordat ze op de noodknop wist te drukken, kon een groepje collega's haar bevrijden.
Hoewel de rechter op een eerdere zitting had bevolen dat de politie de man van huis moest halen voor de rechtszaak, waren hij en zijn advocaat er niet. Om de zaak niet nog langer te laten duren, handelde de rechter de zaak vandaag toch af.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.