Stein (8) loopt avondvierdaagse Assen ondanks ernstige handicap

ASSEN - Vier avonden achter elkaar vijf kilometer lopen kan een hele beproeving zijn. Voor de 8-jarige Stein ter Maat uit Assen geldt dat in veelvoud. Stein is ernstig gehandicapt, maar loopt toch de avondvierdaagse.
Samen met vader Jeroen, moeder Elke en broer Thijs loopt de jongen de vierdaagse. Hij krijgt ondersteuning van een 'caddy'. Dat is een soort beugel op wieltjes, zodat hij ondersteuning krijgt maar toch zelf kan lopen. "Stein heeft cerebrale parese. In de volksmond heet dat hersenverlamming", zegt Elke ter Maat. "Daardoor kan hij niet lopen en niet praten."

Sponsorloop

Hij laat zich sponsoren en de opbrengst gaat naar CS Riders. Dat is een groep motorrijders die toertochten rijdt met kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Vijf kilometer

De komende avonden loopt Stein elke avond vijf kilometer. Zijn familie is ervan overtuigd dat hij de vierdaagse gaat uitlopen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.