Jan Postema wijst jong motorcrosstalent de weg: Het is een feestje

MOTORCROSS - Het bloed kruipt nog steeds waar het niet gaan kan bij Jan Postema (55) uit Assen. De oud-motorcrosser reist de hele wereld over om de jeugd de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Afgelopen weekend gaf hij les in Spanje.
"We laten zien wat een Grand Prix-rijder allemaal moet doen om een goede prestatie neer te zetten. En als je dat ook wil, begin dan op tijd met trainen. Let op je voeding en ga op tijd naar bed. Ook leren we hoe ze zich moeten gedragen ten opzichte van een sponsor" verklaart Postema.
De MXGP-academy is een initiatief van FIM Europe en WK-organisator Youthstream.

Ook ouders krijgen instructies

Ook geeft de Drentse sportschoolhouder de ouders van de crossertjes instructies over hoe ze zich rond de baan moeten gedragen ten opzichte van hun kind. En natuurlijk gaat het over het rijden zelf.
"De ideale lijn, het ideale gasmoment en het ideale agressiemoment. Er zijn zoveel factoren die maken of je bocht wel of niet goed loopt. Over het algemeen brengen rust en zuiver rijden meer dan lomp gedoe".

Carrière Postema

Postema zelf won in 1984 met het landenteam de Motocross of Nations. Hij reed maar liefst elf seizoenen Grand Prix. Maar moest in die tijd vooral zelf het wiel uitvinden.
Door heel Europa..
De 55-jarige Assenaar was dit jaar al in Letland, Duitsland en afgelopen weekend in Spanje om lest te geven. Zwitserland en Italië volgen nog. En natuurlijk is hij ook in het laatste weekend van augustus in Assen van de partij.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.