Actieplan slaagt: steeds meer inwoners van Hoogeveen sporten

Steeds meer inwoners uit de gemeente Hoogeveen sluiten zich aan bij een sportvereniging (Rechten: Pixabay.com)
Steeds meer inwoners uit de gemeente Hoogeveen sluiten zich aan bij een sportvereniging (Rechten: Pixabay.com)
HOOGEVEEN - Steeds meer Hoogeveners zijn lid van een sportclub.
In de afgelopen zes jaar is het aantal Hoogeveners dat zich heeft aangesloten bij een sportvereniging gestegen met vier procent tot 28,2 procent. Landelijk ligt het aantal mensen dat lid is van een sportclub op bijna 26 procent.

'Overtreft onze verwachtingen'

De groei is het resultaat van het actieplan Sport en Bewegen van de gemeente dat zes jaar geleden in het leven is geroepen. Toen lag het landelijk gemiddelde van sportende mensen op ruim 27 procent, in Hoogeveen was dat destijds 25,9 procent. Daar wilde de gemeente toen iets aan gaan doen. "We hadden gehoopt op groei en dat dat erin zou zitten, maar dit overtreft onze verwachtingen", zegt wethouder Jan Steenbergen.

'Streven is dertig procent'

Vanuit het actieplan zijn de afgelopen jaren 686 activiteiten georganiseerd, waar ruim dertienduizend mensen aan deelnamen. Het plan loopt tot 2017, daarna moet besloten worden of de gemeente verder gaat. Voor 2017 wil Hoogeveen het percentage naar dertig procent hebben. "Dat is ons streven, maar dat is moeilijk, als je ziet dat het percentage landelijk naar beneden gaat", aldus de wethouder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.