Premier schuift aan bij ondernemerslunch in Roden

RODEN - Premier Mark Rutte is bijgepraat over het Drentse ondernemingsklimaat door een aantal ondernemers uit de provincie tijdens een lunch in Roden.
De premier was hier op uitnodiging van gedeputeerde en collega-VVD'er Henk Brink.
Minuutje met Mark
Zeventien topondernemers waren uitgenodigd, van bedrijven als Catawiki, Dacom, Royal Goedewagen en Fokker. Rutte moest na de lunch weer door naar een symposium in Groningen, waardoor hij per ondernemer maar kort de tijd had.

Te weinig
De meeste ondernemers vinden dat de premier te weinig in Noord-Nederland komt. De afgelopen vijf jaar is hij precies vijf keer in functie hier geweest. Zelf wijst hij erop dat hij vaak privé in Drenthe bij familie op bezoek komt en veel leest, waardoor hij goed weet wat er speelt.
De ondernemers hebben het idee dat niet iedereen in Den Haag weet wat hier gebeurt. Na vandaag verwachten ze dat Rutte een beter beeld heeft van ontwikkelingen in Drenthe en dat hij dat hopelijk doorgeeft aan de rest van het kabinet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.