Stelling: Drenthe is groot genoeg voor twee festivals in een weekend

Twee grote festivals in een weekend is dat teveel? (Rechten: Retropop vorig jaar/archief RTV Drenthe)
Twee grote festivals in een weekend is dat teveel? (Rechten: Retropop vorig jaar/archief RTV Drenthe)
EMMEN/GROLLOO - Grolloo in de ban van de blues. En Emmen maakt zich op voor Retropop. Het is festivalweekend in Drenthe.
Het festivalterrein in Grolloo is inmiddels
. Een grote tent wacht op de 15.000 tot 20.000 bezoekers. Het Holland International Blues Festival is zo goed als uitverkocht. Bij de Rietplas in Emmen worden zaterdag
verwacht. Alle kaarten voor Retropop zijn in de voorverkoop verkocht.

Stelling

Tienduizenden mensen die daarmee dit weekend een festival bezoeken in onze provincie. Maar bijt het elkaar? Zitten de organisaties elkaar in de weg? Volgens organisator Johan Derksen van het Blues Festival is dat niet aan de orde en hebben ze geen last van elkaar. Een ook de organisatie van Retropop ziet geen problemen. Maar ziet u die wel? Had u misschien naar beide gewild en moet u nu kiezen? Of trekken beide festivals een heel ander publiek?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over asbest. We vroegen u of u de ophef over asbest overdreven vindt of niet. Ruim tachtig procent vond dat inderdaad. Zo'n 18 procent vindt de ophef terecht. In totaal brachten 1.060 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.