Meppeler cokebende had ook drugslab in Nijeveen

Drugsbende staat voor de rechter voor onder andere handel in cocaine (Rechten: pixabay.com)
Drugsbende staat voor de rechter voor onder andere handel in cocaine (Rechten: pixabay.com)
ASSEN/MEPPEL/NIJEVEEN - De drugsbende uit Meppel die zich bezighield met de handel in cocaïne, had ook een drugslaboratorium in Nijeveen. Dat bleek vrijdag tijdens een regiezitting in de zaak bij de rechtbank in Assen.
De bende bestaat volgens het Openbaar Ministerie (OM) uit zeven mannen en een vrouw uit Meppel en Almere. Een van de verdachten, een 33-jarige Meppeler, is eigenaar van een seksboerderij bij Nijeveen. Daar werd in een schuur in 2013 een laboratorium gevonden waar speed werd gemaakt. Dat werd volgens het OM verhandeld naar Duitsland en Zweden. In twee containers achter de schuur stond de apparatuur opgeslagen om de drugs te maken.

Onderzoek

De eigenaar van de seksclub zei van niks te weten en werd na twee dagen vrijgelaten. het Openbaar Ministerie pakte het onderzoek naar het drugslab weer op, toen de hele drugsbende was opgepakt en een 24-jarige Meppeler uitgebreide verklaringen aflegde bij de politie.
De eigenaar van de seksboerderij en de 32-jarige hoofdverdachte van de drugszaak zijn ervoor opgepakt. Ook wordt een derde man verdacht van betrokkenheid, maar hij wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de handel in cocaïne.

Cocaïne

Het OM verdenkt de acht anderen wel van handel. Ze zouden een transport van vierhonderd kilo coke vanuit Belgie naar Nederland hebben voorbereid. De drugs kwamen vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen. Ook worden ze verdacht van het invoeren en verhandelen van 66 kilo cocaïne, het bezit van zware wapens en het vormen van een criminele organisatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.