Johan Derksen overspoeld met complimenten na Blues Festival

GROLLOO - Organisator Johan Derksen van het Holland International Blues Festival in Grolloo is overspoeld met complimenten. "Ik word overladen met schouderklopjes, terwijl het mijn verdienste helemaal niet is. De mensen zijn allemaal tevreden naar huis gegaan. Wat wil je nog meer?" reageert Derksen de dag na het festival.
Beide dagen van het festival waren uitverkocht, iedere dag waren 10.000 bezoekers op het terrein.

Wind in de rug

Volgens Derksen zat het op meerdere fronten mee. "Het weer was goed, de mensen hebben voor een unieke sfeer gezorgd en de muziek was goed." Ook is hij trots dat de inwoners van Grolloo het festival met open armen hebben ontvangen. "Er is eigenlijk geen enkele klacht vanuit de bevolking gekomen. De mensen hadden een soort trots van 'goh, wat mooi dat zoiets groots in Grolloo gebeurt'."
Tweede editie
Derksen heeft een contract voor vijf edities van het festival afgesloten en kijkt nu al naar volgend jaar. "Kijk dit werkt ook als doping op ons. Wij hadden gehoopt op twee keer 5.000 mensen en toen werden het er twee keer tien. We kunnen die tent nog iets uitbreiden. We kunnen er nog een stuk aan vastzetten tot 12.000 bezoekers en dat is het."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.