Nieuw-Amsterdammer krijgt werkstraf voor ghb-bezit

De man was onder meer in het bezit van GHB (Rechten: archief RTV Drenthe)
De man was onder meer in het bezit van GHB (Rechten: archief RTV Drenthe)
NIEUW-AMSTERDAM - Een 24-jarige man uit Nieuw-Amsterdam heeft voor bezit van ghb-, xtc, wiet en speed en voor drugshandel een werkstraf van zestig uur gekregen.
Daarnaast kreeg de man een voorwaardelijke celstraf van zeven maanden opgelegd.


Mildere straf

De straf is iets milder dan de eis van de officier, die een werkstraf van 120 uur voorstelde. Dit had te maken met de periode waarin de drugshandel plaatsvond. Het Openbaar Ministerie ging uit van een periode van vijf maanden, de rechtbank achtte drie maanden bewezen.

Doorzoeking

De man werd 29 september in zijn auto aangehouden. Een doorzoeking leverde allerlei soorten drugs op. Niet alleen voor eigen gebruik, ook voor de handel. Zo bleek uit de vondst van weegschalen en een telefoon vol drugscontacten.

Handel

De handel vond plaats in Emmen, Klazienaveen en Nieuw-Amsterdam. De Nieuw-Amsterdammer werd in 2014 nog veroordeeld voor ghb bezit. Hij was in november 2013 slapend door ghb-gebruik in zijn auto, met een draaiende motor aangetroffen. Hij had ghb op zak. Hiervoor kreeg de man destijds 180 uur werkstraf, waarvan 90 uur voorwaardelijk opgelegd. De proeftijd was nog niet ten einden en moet die negentig uur alsnog worden gewerkt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.