Westerveld zoekt abonnees voor glasvezelnetwerk

De bijeenkomst van Westerveld op Glas (Rechten: RTV Drenthe/Andries Ophof)
De bijeenkomst van Westerveld op Glas (Rechten: RTV Drenthe/Andries Ophof)
WAPSERVEEN - Een glasvezelnet in het buitengebied van Westerveld ligt er nog lang niet, maar volgens de stichting Westerveld op Glas is er een begin.
Maar nu moeten er ook abonnementen worden verkocht. Daarvoor heeft de stichting ruim een maand uitgetrokken.
De stichting Westerveld op Glas heeft deze week de aftrap gegeven tijdens een informatiebijeenkomst. Het gaat in eerste instantie om een gebied rond de dorpen Lheebroek, Lhee, Wittelte en Wapserveen. En dan moet zeventig procent van de bewoners een abonnement afsluiten. In andere gemeenten blijkt het moeilijk te zijn om genoeg abonnementen te verkopen.

Een maand de tijd om te slagen

De stichting geeft zich tot 17 juli de tijd om in de eerste fase zo'n 350 bewoners over te halen een abonnement af te sluiten. Voorzitter Frank Geukers: "Als dit resultaat wordt gehaald, kan medio augustus de schep in de grond. De werkzaamheden van de aannemer kunnen dan nog voor het eind van het jaar worden afgerond."

Informatieavonden

Voor de aanleg werkt de stichting samen met provider Plinq uit Dalfsen en netbeeherder Rendo uit Hoogeveen. De komende maanden gaat de stichting Westerveld op Glas de gemeente in om informatieavonden te houden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.