TEVV komt tekort tegen LSC 1890 en degradeert

VOETBAL - Met trainer voor één wedstrijd Jouke Faber op de bank is TEVV er niet in geslaagd het verblijf in de 1e klasse met een seizoen te verlengen. In Bakkeveen werd de beslissingswedstrijd tegen LSC 1890 met 2-3 verloren. De overwinning voor LSC was verdiend en na één seizoen keert TEVV weer terug naar de 2e klasse.
De laatste weken was het erg onrustig in Tweede Exloërmond. Veel spelers verlaten de club aan het einde van het seizoen, het bestuur was afgetreden en hoofdtrainer Hans Kamphuis trok zich ziek terug. Niet de ideale voorbereiding voor een beslissingswedstrijd. Trainer Jouke Faber werd bereid gevonden zijn oude club te helpen.

Voorsprong LSC

De ploeg uit Sneek begon echter het beste aan de wedstrijd en TEVV mocht van geluk spreken dat in de tiende minuut de 0-1 voor buitenspel werd afgekeurd. Twee minuten later was het wel raak. Arvid Osinga bleef koelbloedig oog in oog met doelman Wim Kok en schoof de bal beheerst binnen.
Na de achterstand kwam TEVV iets beter in het spel en creëerde een paar kleine kansen. Toch waren de Friezen nog een paar keer gevaarlijk op de counter, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

Gelijkmaker

TEVV begon uitstekend aan de tweede helft. Binnen twee minuten scoorde Jan Jaap Wever de gelijkmaker. De treffer leek een kopie van de 0-1. Dit keer bleef Wever koelbloedig, oog in oog met de doelman.

1-2

Ook in de tweede helft was LSC de beter voetballende ploeg. Nadat invaller Patrick Zijda eerst allen voor doelman Kok faalde, hield de rechterspits in de 63e minuut wel zijn hoofd koel en schoot onhoudbaar de 1-2 binnen. Ook na de hernieuwde achterstand bleef TEVV onder druk staan, maar de ploeg uit Sneek verzuimde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Strafschop

Acht minuten voor tijd was het echter wel raak. Osinga maakte zijn tweede van de middag. Drie minuten voor tijd kreeg TEVV een makkelijk gegeven strafschop van scheidsrechter Kaper. Invaller Faizel Slagveer schoot de strafschop onberispelijk raak. In de slotfase speelde TEVV alles of niets, maar bleef met lege handen achter.