Burgemeester: Aanpak sekstoerisme Kibbelkoele niet eenvoudig

De raadscommissie in Coevorden.
De raadscommissie in Coevorden. © Steven Stegen / RTV Drenthe
COEVORDEN - Het probleem van sekstoerisme bij de Kibbelkoele is bekend, maar de oplossing is niet eenvoudig. Dat zei burgemeester Bert Bouwmeester vanavond op vragen van de PvdA.
Raadslid Nina Jasperse vroeg aan de burgemeester waarom er nog geen maatregelen zijn genomen.
“Er is wel degelijk wat gebeurd”, zei Bouwmeester. “Er is al een aantal paden afgesloten. Ook hebben we wel eens kentekens verzameld en die mensen een enquête gestuurd met de vraag wat de Kibbelkoele voor hen zo aantrekkelijk maakt. Daar is het wel rustiger van geworden."
Geen verkeersbesluit
Maar volgens Bouwmeester is het geen kwestie van een paar bordjes neerzetten. “De suggestie dat er al een verkeersbesluit ligt, zodat je er ’s avonds niet met de auto mag komen klopt niet. Dat helpt ook niet, want de overlast is er ook overdag.”
Samen met Staatsbosbeheer
Bouwmeester zei tegen de raadscommissie dat hij een integrale aanpak wil. “We moeten het samen met Staatsbosbeheer doen. We moeten het zo organiseren dat er meer ogen op de plek zijn.”
Het is volgens de burgemeester van Coevorden wettelijk niet mogelijk om boswachters meer bevoegdheden te geven, zodat ze kunnen optreden als ze op seksuele uitspattingen stuiten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.