Man opgepakt voor dreigen met aanslag TT Balloon Festival

ASSEN - Een 66-jarige man uit de provincie Groningen is vanochtend aangehouden voor het dreigen met een aanslag in Assen.
Bij RTV Drenthe kwam gisterochtend een anoniem telefoontje binnen van een man. "Deze beller dreigde dat er dit weekend een verstoring zou zijn van het Balloon Festival", laat de politie weten.

'Man actief in ballonvaart'

"Nu het onderzoek nog loopt, kan ik niet ingaan op de exacte melding", zegt politiewoordvoerder Ramona Venema. "Op dit moment hebben we geen informatie dat het om een terreurdreiging gaat. De man is actief in de ballonvaartwereld, mogelijk zit daar het motief. Maar dat moeten wij nog verder onderzoeken."

Extra maatregelen

Het TT Balloon Festival gaat vanavond wel door. "Er is afstemming geweest met de politie, gemeente, het Openbaar Ministerie en de organisatie van het evenement. Wij denken dat we met deze aanhouding goed zitten en dat deze dreiging als laag in te schatten valt."
Toch zijn er wel extra maatregelen genomen voor vanavond. "Dat betekent extra mankracht bij de beveiliging en de politie." Ook zegt de politie extra alert te zijn.

Telefoontje getraceerd

De politie kwam de man op het spoor door het telefoontje te traceren en achterhaalde zo zijn identiteit. Hij zit nog vast en is vanmiddag verhoord. Hij ontkent er iets mee te maken te hebben.
Bommelding eerder deze week
Afgelopen maandag werd een bommelding gedaan bij een casino in Assen aan de Nieuwenhuizen. De melding bleek vals te zijn. De politie onderzoekt of er een verband is met de dreiging van dit weekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.